2018. 07. 19. csütörtök, Emília napja
Felhívás
2017.08.23. 12:38
Javaslatkérés önkormányzati kitüntetések adományozására
 

Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzat Képviselő-testületének az önkormányzati kitüntetések alapításáról és adományozásának rendjéről szóló 19/2007. (V. 30.) rendelet határozza meg az önkormányzati kitüntetések adományozásának feltételeit.

 

Az önkormányzati kitüntetések közül a Díszpolgári Cím és Érdemkereszt, az Érdemkereszt és a Közszolgálati Érdemérem az október 23-i nemzeti ünnep alkalmából kerül átadásra. 

 

Részleteket a hajtás után találja.

A fenti kitüntetések adományozására javaslatot tehet az átadást megelőző 30. napig bármely települési és nemzetiségi képviselő, a jegyző, kerületi polgár, kerületi intézmény, kerületi rendészeti szerv, kerületi társadalmi szervezet, kerületi érdekképviseleti szerv, kerületi szakmai egyesület, kerületi civil szervezet, kerületi egyházak képviselői.

 

 

A javaslatokat Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzatának polgármesteréhez kell benyújtani 1 példányban (1051 Budapest, Erzsébet tér 4.) 2017. szeptember 22. (péntek) 12.00 óráig.

 

"Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Díszpolgára" kitüntető Cím és Érdemkereszt a kerület önkormányzatának legmagasabb elismerése, mely adományozható annak a személynek, aki a Belváros-Lipótváros javára kifejtett munkásságával, megbecsülést kiváltó tevékenységével hozzájárult a kerület fejlődéséhez, gyarapodásához és hírnevének öregbítéséhez. A Díszpolgári Cím és Érdemkereszt egyfokozatú és posztumusz is adható. A Díszpolgári Cím és Érdemkereszt adományozására évente egyszer 1 személy részére az október 23-i ünnep alkalmával kerül sor.

 

Érdemkereszt adományozható a köz érdekében kifejtett bármely kimagasló tevékenységért. Az elnevezésnek a tevékenység konkrét megnevezését is tartalmaznia kell. Az Érdemkereszt egyfokozatú. Az Érdemkereszt adományozására évente egyszer, legfeljebb 2 személy részére az október 23-i ünnepség alkalmával kerül sor.

 

A Közszolgálati Érdemérem adományozható az önkormányzat dolgozóinak és vezetőinek, akik legalább 5 éves közszolgálati-közalkalmazotti munkaviszonnyal rendelkeznek és példaértékű, magas színvonalú munkát végeznek a köz érdekében. Az Érdemérem háromfokozatú: arany, ezüst, bronz. A Közszolgálati Érdemérem adományozására évente egyszer, legfeljebb 9 személy részére az október 23-i ünnep alkalmával kerül sor.

 

Szentgyörgyvölgyi Péter

polgármester

 

dr. Sélley Zoltán

jegyző

 

 

 

 

                                                          

                                                         
7306023