2018. 11. 21. szerda, Olivér napja
Lakossági felhívás
2017.03.23. 14:04
Tisztelt Belvárosi Polgár!

Belváros Önkormányzata tovább folytatja az V. kerület megújítását.  A Hercegprímás utca végének átépítése elkezdődött!
 
Részleteket a hajtás után találja.
 

Belváros Önkormányzata folytatja az V. kerület teljes megújítását célzó fejlesztéseket, így most a Jövő Városa fejlesztési terv következő állomásaként megújul a Hercegprímás utcának az Arany János utca és a Bank utca közé eső szakasza.

A munkálatok 2017. március 27-én kezdődnek és várhatóan 2017. év júliusában fejeződnek be.

Az átépítés során a már korábban megújult Hercegprímás utca építészeti kialakítását kívánjuk megvalósítani a Szabadság tér arculatához is illesztve. A járdát természetes porfír kővel burkoljuk az épületek előtt, míg a Szabadság térhez kacsolódó szakaszon beton térkövet fektetünk. Az útpálya a buszforgalom kapcsán elvárt követelmények miatt aszfaltburkolatot kap, azonban a parkolósávot bazalt nagykockakövekkel építjük ki. A közvilágítást is fejleszteni kívánjuk, ezért ezen a szakaszon is korhű kandelábereket helyezünk ki mindkét oldalon.

 

Az Önkormányzat nagy figyelmet fordít a műszaki és egyéb lehetőségek szerinti zöldfelület-növelésre, ezért, örömmel értesítjük Önöket, hogy mivel a közművek elhelyezkedése megengedi, az utca egyik oldalán fasort is ültetünk.

A közterület faltól-falig történő megújítása várhatóan 2017. március 27-től kezdődik a gépjárműforgalom és parkolás teljes korlátozása mellett. A 15-ös és 115-ös buszok megállóit nem érintik a változások, azonban a járművek a Hercegprímás utca helyett az Arany János utca - Bajcsy Zsilinszky út - Bank utca útvonalon kerülnek.

A munkálatokról tájékoztatás kérhető Tóth Sándortól, a Belváros-Lipótváros Városfejlesztő Kft. kommunikációs vezetőjétől a 06-1-428-0425-ös telefonszámon és az info@blvf.hu e-mail címen.

Az átépítés alatt szíves türelmüket és megértésüket kérjük!

Bízunk benne, hogy az újabb közterület-szépítéssel az Önök megelégedésére is szolgálunk!

Budapest, 2017. március 23.

 

7558440