2019. 09. 16. hétfő, Edit napja
Képviselők


 
Dr. Csonka Krisztián
Listás képviselő
Jelölő szervezet:
   LMPÉletrajz
Budapesten, a polgári hagyományokkal rendelkező II. kerületben születtem 1979 ben, és összesen 25 évig éltem ott, de felnőtt életem nagy részét a tágabban vett belvárosban élve és dolgozva töltöttem. Budapesti lokálpatriótának vallom magamat, akit szenvedélyesen érdekel a város története, kultúrája és értékei, és aki ezek megőrzéséért és fejlesztéséért kíván dolgozni.
Először az ELTE-n diplomáztam szociológia szakon, majd a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen végeztem jogászként, és elvégeztem a MÚOSZ újságíró iskoláját is.
10 éve dolgozom egy pár fős vállalkozásból közel 40 főt foglalkoztató cég iroda-, majd cégvezetőjeként. 2010 óta vagyok az LMP tagja, majd 2012 óta az V.-XIII. Kerületi alapszervezet elnöke. 2010 től a Belvárosi Önkormányzat Egészségügyi Szociális és Lakásbizottságának külsős tagja, 2014 óta önkormányzati képviselő.

Lakásbizottsági tagként folyamatosan harcoltam annak érdekében, hogy a kerület ingatlanvagyona megmaradjon a köz javára. Képviselőként is tovább fogok küzdeni a bérlakásállomány, valamint az értékes belvárosi ingatlanok megőrzéséért. Munkámmal hozzá szeretnék járulni ahhoz, hogy a kerület vonzó legyen itt lakóknak és megálljon a lakosság csökkenése. Ezért a zöldfelületek növelése, közösségi kertek kialakítása érdekében fogok javaslatokat előterjeszteni.
Valamint szeretném elérni, hogy a kerület gazdálkodása és működése átláthatóbb, az állampolgárok számára követhetőbb legyen és a róluk hozott döntésekre nagyobb beleszólásuk legyen.


Bizottságok
  • Alelnök:
    • Emberi Jogi, Nemzetiségi és Egyházügyi Bizottság bizottság
  • Tag:
    • Jogi, Ügyrendi és Közbeszerzési Bizottság bizottság


Vissza