2021. 05. 19. szerda, Ivó napja
Szervezeti egységek
Szervezeti egységek

Hatósági csoport

Az iroda tevékenység

Hatósági Csoport

 

A jogszabályok által a települési önkormányzat jegyzője hatáskörbe telepített építés hatósági eljárások, eljárás részek, szakhatósági eljárások lefolytatása. Ide értve ezen ügyekben a hatósági tájékoztatások, döntések, végrehajtások, ellenőrzések elvégzését, valamint a jogszabályban meghatározott nyilvántartások vezetését, az eljárások folytatására, illetve a nyilvántartások vezetésére vonatkozó, valamint az azokat érintő egyéb szakirányú jogszabályok alapján.

 

A jogszabályok által a települési önkormányzat jegyzője, vagy a kerületi polgármester hatáskörbe telepített környezetvédelmi hatósági és zöldfelülettel (fákkal-cserjékkel stb.) kapcsolatos hatósági eljárások, eljárás részek, szakhatósági eljárások lefolytatása. Ide értve ezen ügyekben a hatósági tájékoztatások, döntések, végrehajtások, ellenőrzések elvégzését, valamint a jogszabályban meghatározott nyilvántartások vezetését, az eljárások folytatására, illetve a nyilvántartások vezetésére vonatkozó, valamint az azokat érintő egyéb szakirányú jogszabályok alapján. Továbbá előkészíti a kerület környezetvédelmi programját. A Polgármesteri Hivatal működésével kapcsolatos környezetvédelmi és munka- környezet-egészségügyi feladatokban részt vesz.

 

A jogszabályok által a települési önkormányzat jegyzője, vagy a kerületi polgármester hatáskörbe telepített út hatósági eljárások, eljárás részek, szakhatósági eljárások lefolytatása. Ide értve ezen ügyekben a hatósági tájékoztatások, döntések, végrehajtások, ellenőrzések elvégzését, valamint a jogszabályban meghatározott nyilvántartások vezetését, az eljárások folytatására, illetve a nyilvántartások vezetésére vonatkozó, valamint az azokat érintő egyéb szakirányú jogszabályok alapján.