Akadálymentesítési nyilatkozat

Budapest Főváros V. kerület Belváros-Lipótvárosi Polgármesteri Hivatal (a továbbiakban: Hivatal) elkötelezett amellett, hogy az önkormányzat hivatalos honlapját (https://www.belvaros-lipotvaros.hu) az (EU) 2016/2102 európai parlamenti és tanácsi irányelv és a közszférabeli szervezetek honlapjainak és mobilalkalmazásainak akadálymentesítéséről szóló 2018. évi LXXV. törvény alapján akadálymentessé tegye.

 

Az akadálymentesítési nyilatkozat kiállításának dátuma: 2023. május 2.

 

Megfelelőségi státusz
Ez a honlap az alábbiakban felsoroltak miatt csak részben felel meg a közszférabeli szervezetek honlapjainak és mobilalkalmazásainak akadálymentesítéséről szóló 2018. évi LXXV. törvénynek.

 

Részben akadálymentes tartalom

Az alábbiakban felsorolt tartalmak a következők miatt nem akadálymentesek:

  • A szkennelt pdf állományok nem felolvashatóak, jelenlegi gyakorlat szerint ezen dokumentumok egy részének hitelesítése kézi aláírással történik. Az így keletkező pdf állományok szkennelése során nem minden esetben biztosítható, hogy azokat a felolvasó programok kezelni tudják
  • Külső szervezetektől kapott médiatartalmak, szkennelt dokumentumok nem minden esetben akadálymentesek

 

Aránytalan teher
A Hivatal rendszeresen és nagy számban állít elő MS Office formátumú dokumentumokat, amelyekből pdf fájlok készülnek. Az így keletkező pdf állományok szkennelése során nem minden esetben biztosítható, hogy azokat a felolvasó programok kezelni tudják. A jelenleg az így közzétett dokumentumok egy része nem mutat megfelelést.

 

Az akadálymentesítési nyilatkozat elkészítése
A nyilatkozat elkészítése az (EU) 2018/1523 bizottsági végrehajtási határozat 3. cikkének (1) bekezdése szerint történt.
E nyilatkozat Hivatalunk által végzett önértékelés alapján készült.

 

Visszajelzés és elérhetőségek
Annak érdekében, hogy szükség esetén akadálymentes verzióban hozzáférést tudjunk biztosítani a csak részben megfelelő dokumentumokhoz kérjük, hogy igényüket jelezzék a hivatal@belvaros-lipotvaros.hu email címen, vagy telefonon a 872-72-41 vagy a 872-73-73 – as telefonszámokon.

 

Az akadálymentességet ellenőrző szervezet:
Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség
Székhely: 1134 Budapest, Váci út 35.
Levelezési cím: 1255 Budapest, Pf.: 182.
Ügyfélszolgálat: +36 1 450 3070
E-mail: ugyfelszolgalat@kifu.hu

 

Hivatalos jóváhagyás
Az akadálymentesítési nyilatkozatot jóváhagyom:

Sélley Zoltán
jegyző

Budapest, 2023. május 2.