Jeneiné Dr. Rubovszky Csilla Ph.D.

Jeneiné Dr. Rubovszky Csilla Ph.D.
ALPOLGÁRMESTER, VOLT MINISZTERI BIZTOS
 
Telefon: 872-7203
 
Jelölő szervezetek: 
 
 

Belvárosi, értelmiségi családból származom, édesapám ügyvéd, politikus, haláláig a KDNP országgyűlési képviselője volt. Férjem mérnök-közgazdász, Dorka lányunk egyetemi hallgató. Tanulmányaimat az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán „summa cum laude” minősítéssel végeztem, majd Münchenben tanultam a jogi karon. Politikai pályafutásomat 1998-ban kezdtem, azóta egyéni önkormányzati képviselő vagyok a 2. számú választókörzetben. 1999-ben tettem le az ügyvédi szakvizsgát, főállásban ügyvédként dolgozok. 2006 óta látom el a szociális és egészségügyi ügyekért felelős társadalmi megbízatású alpolgármesteri feladatokat.
2013-ban szereztem meg második diplomámat az ELTE Társadalomtudományi Karának szociálpolitika mesterképzésén, kitüntetéssel, majd 2017-ben PhD fokozatot szereztem. Belvárosban dolgoztam ki a később országossá váló, az idősek önálló életvitelét segítő infokommunikációs programot, amiért 2021. március 15-án a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje polgári tagozatával tüntettek ki.
Elkötelezett vagyok a gyermekes családok iránt, az elmúlt két évtizedben komoly eredményeket értem el a gyermekek ingyenes védőoltásának bevezetésével. Egyik kidolgozója voltam a Mérleg utcában létrejött Belvárosi Közösségi Térnek, amely szolgáltatásaival már a várandósság kezdetétől mindvégig a családok mellett áll, és széleskörű programkínálatával várja 0-99 éves korig a belvárosiakat.
Kiemelt figyelmet fordítok választókörzetemre, ahol az elmúlt ciklusban a Magyar utca is megújult és ezzel a teljes 2. számú körzet egy 21. századi európai nagyvároshoz méltó megjelenést kapott.

Önkormányzati képviselőként fontosnak tartom, hogy a helyi közösségek problémáinak megoldása ne akadjon el a bürokrácia útvesztőiben, az önkormányzat problémamegoldó szervezet legyen, én pedig feladatomból adódóan hatékony kapocs a hivatal és a választópolgárok között.

 
 
 
Fogadóóra
Előzetes, telefonon történő bejelentkezés alapján.