Javaslatkérés önkormányzati kitüntetések adományozására

Javaslatkérés önkormányzati kitüntetések adományozására

2021.08.30. 15:10:21

Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének az önkormányzati kitüntetések alapításáról és adományozásának rendjéről szóló 19/2007. (V. 30.) rendelete határozza meg az önkormányzati kitüntetések adományozásának feltételeit.

Az önkormányzati kitüntetések közül a Díszpolgári Cím és Érdemkereszt, az Érdemkereszt és a Közszolgálati Érdemérem az október 23-i nemzeti ünnep alkalmából kerül átadásra. 


A fenti kitüntetések adományozására javaslatot tehet az átadást megelőző 30. napig bármely települési és nemzetiségi képviselő, a jegyző, kerületi polgár, kerületi intézmény, kerületi rendészeti szerv, kerületi társadalmi szervezet, kerületi érdekképviseleti szerv, kerületi szakmai egyesület, kerületi civil szervezet, kerületi egyházak képviselői.

 

A javaslatokat Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. Kerület Önkormányzatának polgármesteréhez címezve kell benyújtani 1 példányban a polgármesteri hivatal Ügyfélszolgálati Irodáján (1051 Budapest, Erzsébet tér 5.) vagy a polgarmester@belvaros-lipotvaros.hu e-mail címre küldve.

 

Határidő: 2021. szeptember 24. (péntek) 12.00 óra.

 

A Díszpolgári Cím és Érdemkereszt a kerület önkormányzatának legmagasabb elismerése, mely annak a személynek adományozható, aki Belváros-Lipótváros javára kifejtett munkásságával, megbecsülést kiváltó tevékenységével hozzájárult a kerület fejlődéséhez, gyarapodásához és hírnevének öregbítéséhez. A Díszpolgári Cím és Érdemkereszt egyfokozatú és posztumusz is adható. A Díszpolgári Cím és Érdemkereszt adományozására évente egyszer 1 személy részére az október 23-i ünnep alkalmával kerül sor.

 

Érdemkereszt adományozható a köz érdekében kifejtett bármely kimagasló tevékenységért. A felterjesztésnek a tevékenység konkrét megnevezését is tartalmaznia kell. Az Érdemkereszt egyfokozatú. Az Érdemkereszt adományozására évente egyszer, legfeljebb 2 személy részére az október 23-i ünnepség alkalmával kerül sor.

 

A Közszolgálati Érdemérem adományozható az önkormányzat dolgozóinak és vezetőinek, akik legalább 5 éves közszolgálati-közalkalmazotti munkaviszonnyal rendelkeznek és példaértékű, magas színvonalú munkát végeznek a köz érdekében. Az Érdemérem háromfokozatú: arany, ezüst, bronz. A Közszolgálati Érdemérem adományozására évente egyszer, legfeljebb 9 személy részére az október 23-i ünnep alkalmával kerül sor.

Szentgyörgyvölgyi Péter dr. Sélley Zoltán
polgármester jegyző