Felhívás számlálóbiztosi munkalehetőségre

Felhívás számlálóbiztosi munkalehetőségre

2022.06.16. 08:49:54

Magyarországon 2022. október 1. és november 20. között népszámlálásra kerül sor.

A népszámlálás eredményes lebonyolításában kiemelkedő szerepet játszanak az adatgyűjtést végző számlálóbiztosok.


Ennek a felelősségteljes munkának az ellátásához kérem a Tisztelt Belvárosi Polgárok segítségét.

 

Jelentkezzen számlálóbiztosnak!

 

A számlálóbiztos feladata a hozzá tartozó körzetek bejárása, a címek pontosítása és esetleg új címek felvétele, 2022. október 17. és 2022. november 20. között a címek felkeresése, az interjúk és az adatfelvétel lebonyolítása, a kérdőívek KSH által előírt módon való kitöltése. A címjegyzék vezetése, folyamatos kapcsolattartás a felülvizsgálóval és a meghiúsulások dokumentálása. Munkájukat a felülvizsgáló irányítja és felügyeli.

Számlálóbiztos csak nagykorú, cselekvőképes személy lehet. Elsősorban olyan személyek jelentkezését várjuk, akik legalább középfokú végzettséggel, helyismerettel, magabiztos számítógépes ismerettel rendelkeznek. A munkánál előnyt jelent a fizikai erőnlét, a terhelhetőség, a jó fellépés és beszédkészség, a rugalmas időbeosztás, precizitás, lelkiismeretesség és titoktartás, valamint az elektronikus és telefonos elérhetőség az adatfelvétel időszakában.

A számlálóbiztosok feladata lesz az otthoni felkészülés keretében szükséges alapismeretek elsajátítása és az elektronikus vizsga elvégzése. Kizárólag sikeres vizsgát tett jelentkezőkkel köthető szerződés a számlálóbiztosi feladatok ellátására. A szükséges tananyag elektronikus úton 2022. szeptemberében érhető el.

A számlálóbiztosi munkára jelentkezőknek a felkészüléshez saját eszköz (PC, laptop, tablet stb.) és internet elérhetőség szükséges a folyamatos kapcsolattartáshoz pedig mobiltelefon és e-mail cím megléte elengedhetetlen.

A 362/2020. (VII.23.) Korm. rendelet 3. melléklete szerint a számlálóbiztosok munkadíja a kapcsolatfelvétel, címellenőrzés és aktualizálás esetében címenként 350.-Ft, az összeírás körébe tartozó címek darabja 380.-Ft, és az összeírt személyek díja 730.-Ft, valamint a felkészülési és kapcsolattartási díj 25.000.- Ft,

A számlálóbiztosi munkára jelentkezni lehet:

A Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán (1051 Budapest Erzsébet tér 5.) leadott, vagy postán beküldött Számlálóbiztosi jelentkezési lap kitöltésével, aláírásával,

vagy az alábbi e-mail címre beküldött jelentkezési lappal:

nepszamlalas@belvaros-lipotvaros.hu

 

Jelentkezési határidő: 2022. augusztus 31.

 

Letölthető dokumentumok:

 

A népszámlálással kapcsolatban telefonon érdeklődni lehet: +36 1 872-7311 telefonszámon, vagy a nepszamlalas@belvaros-lipotvaros.hu e-mail címen.

 

 

Budapest, 2022. június

 

dr. Sélley Zoltán jegyző

helyi népszámlálási felelős