Javaslatkérés önkormányzati kitüntetések adományozására

Javaslatkérés önkormányzati kitüntetések adományozására

2022.08.19. 13:25:17

Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének az önkormányzati kitüntetések alapításáról és adományozásának rendjéről szóló 19/2007. (V. 30.) rendelete határozza meg az önkormányzati kitüntetések adományozásának feltételeit.


Az önkormányzati kitüntetések közül a Díszpolgári Cím és Érdemkereszt és az Érdemkereszt az október 23-i nemzeti ünnep alkalmával vagy a Lipótnapok keretében kerül átadásra. 

A fenti kitüntetések adományozására javaslatot tehet az átadást megelőző 60. napig bármely települési és nemzetiségi képviselő, a jegyző, kerületi polgár, kerületi intézmény, kerületi rendészeti szerv, kerületi társadalmi szervezet, kerületi érdekképviseleti szerv, kerületi szakmai egyesület, kerületi civil szervezet, kerületi egyházak képviselői.

 

A javaslatokat Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. Kerület Önkormányzatának polgármesteréhez kell benyújtani 1 példányban (1051 Budapest, Erzsébet tér 4.) vagy a polgarmester@belvaros-lipotvaros.hu e-mail címre küldve.

 

Határidő: 2022. augusztus 25. (csütörtök) 16 óra.

 

A Díszpolgári Cím és Érdemkereszt a kerület önkormányzatának legmagasabb elismerése, mely annak a személynek adományozható, aki Belváros-Lipótváros javára kifejtett munkásságával, megbecsülést kiváltó tevékenységével hozzájárult a kerület fejlődéséhez, gyarapodásához és hírnevének öregbítéséhez. A Díszpolgári Cím és Érdemkereszt egyfokozatú és posztumusz is adható. A Díszpolgári Cím és Érdemkereszt adományozására évente egyszer 1 személy részére, az október 23-i nemzeti ünnep alkalmával vagy a Lipótnapok keretében kerül sor.

 

Érdemkereszt adományozható a köz érdekében kifejtett bármely kimagasló tevékenységért. A felterjesztésnek a tevékenység konkrét megnevezését is tartalmaznia kell. Az Érdemkereszt egyfokozatú. Az Érdemkereszt adományozására évente egyszer, legfeljebb 2 személy részére az október 23-i nemzeti ünnep alkalmával vagy a Lipótnapok keretében kerül sor.

 

dr. Sélley Zoltán

 

Szentgyörgyvölgyi Péter

 

jegyző

polgármester