Felhívás Szent György-díj adományozására

Felhívás Szent György-díj adományozására

2023.01.26. 17:56:58

Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. Kerületi Önkormányzatának 19/2007. (V. 30.) számú többször módosított rendelete határozza meg az önkormányzati kitüntetések adományozásának rendjét.


Az önkormányzati kitüntetések közül a kerület közbiztonsága és a bűnmegelőzés érdekében kiemelkedő tevékenységet nyújtó személyek munkájának elismeréseként adományozza a képviselő testület a Szent György-díjat.

 

A díj évente egyszer adományozható legfeljebb két személy részére és a díj átadására minden évben a Szent György napi ünnepség alkalmával kerül sor.

 

A díj adományozására javaslatot tehet az átadást megelőző 60 napig bármely települési vagy nemzetiségi képviselő, az önkormányzat polgármestere, jegyzője, a kerületi polgárok, kerületi intézmények, a kerületi rendészeti szervek, kerületi érdekképviseleti szervek és szakmai egyesületek, valamint a kerületi egyházak képviselői.

 

A javaslatokat személyesen az Ügyfélszolgálaton (1051 Budapest, Erzsébet tér 5.) vagy a polgarmester@belvaros-lipotvaros.hu e-mail címre Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. Kerületi Önkormányzat Polgármesterének címezve kell benyújtani 2023. február 23-ig.

 

A kitüntetések odaítéléséről a képviselő-testület minősített többséggel határoz.

dr. Sélley Zoltán
jegyző

Szentgyörgyvölgyi Péter
polgármester