2023. február 27-től karbantartási munkák miatt jelentősen megváltozik a forgalmi rend a Belváros középső részén

2023. február 27-től karbantartási munkák miatt jelentősen megváltozik a forgalmi rend a Belváros középső részén

2023.02.22. 16:45:00

Tisztelt Belvárosi Polgár!


Az Arany János utca felújítása, valamint karbantartási munkák miatt jelentős forgalomtechnikai változásra kell számítani a Belváros középső részén 2023. február 27-től.


 

A Nádor utca és az Október 6. utca között:

  • Megváltozik a forgalmi irány, zsákutcává alakul, be- és kihajtani a Nádor utca felé lehet.

 
Az Október 6. utca és a Hercegprímás utca között:

  • Továbbra is zárva a közúti forgalom és a közösségi közlekedés elől.

  • Lezárják az Arany János utca és az Október 6. utca, valamint az Arany János utca és a Hercegprímás utca csomópontját is karbantartási munkák miatt, emiatt megszűnik a délről északra tartó közlekedési lehetőség ezekben a csomópontokban.

  • Az Október 6. utca délről és északról is zsákutcává alakul, hasonlóan a Hercegprímás utcához. A behajtást sorompó segíti mind az Október 6. utca és a Mérleg utca csomópontjánál, mind a Szent István téren a Hercegprímás utca előtti szakaszon. Kizárólag az érintett két utcába célforgalomból érkező lakók, áruszállítók és engedéllyel rendelkezők hajthatnak be és várakozhatnak.

  • Behajtás az őrök által kiosztott kártyákkal, a parkoló- és rakodóhelyek számának megfelelően.

  • A Sas utca és az Arany János utca csomópontja átjárható marad a Bank utca felé, a Bank utca irányából érkezve azonban zsákutcává alakul.


A Hercegprímás utca és a Podmaniczky tér között:

  • Február 22-én megnyitják a közúti forgalom előtt, de zsákutcaként. Be- és kihajtani a Bajcsy-Zsilinszky utca felé lehet.


Változás a közösségi közlekedésben:

  • A 15, 115-ös buszok terelve közlekednek a József Attila utca–Bajcsy-Zsilinszky út–Bank utca–Hold utca útvonalon. A Bank utcában ideiglenes megállóhelyet alakítottak ki.

 
Ingyenes parkoláspótlás a kerületi lakosság részére:

Az érvényes lakossági várakozási engedéllyel rendelkező V. kerületi lakosok számára lehetőség van a díjmentes parkolásra az Arany János utca 6–8. számú épület előtti teresedésben. Behajtani az Akadémia utcáról lehet, a parkoló elhagyása pedig a Tüköry utcán keresztül lehetséges.

 

A gyalogosforgalom, a társasházi és gazdasági bejáratok, mélygarázsok megközelítése:

Biztosított marad. A kommunális hulladék elszállítását, költözéseket, egyéb eseti szállításokat, valamint az üzletek áruellátását akadálymentes közlekedés kiépítésével biztosítjuk.


Az ideiglenes forgalomtechnikai változások miatt, kérjük, kísérje figyelemmel a kihelyezett forgalmi táblákat, ne megszokás szerint közlekedjen.


Kommunális és szelektív hulladék elszállítása

A társasházak, intézmények kommunális és szelektív hulladékát a korábban megszokott módon kell kihelyezni az épület elé. A kivitelező gondoskodik róla, hogy onnan egy olyan gyűjtőpontra húzza a kihelyezett kukákat, ahonnan a szemétszállítás megoldható, ezt követően a kukákat visszahúzzák az épület elé. Kérjük, hogy a szemétszállítást megelőző napon legkésőbb 21 óráig helyezzék ki a kukákat.

     


Milyen lesz a megújuló Arany János utca?

Elsődleges cél az utcában a zöldfelület és a növénytömeg növelése: 62 db várostűrő fát, valamint ~148 m² zöldfelületet telepítünk, ezzel az utca teljes szakaszán közel 100 egyedből álló fasor jön létre. Az útpálya mindenhol a járda szintjébe emelkedik, marad az állandó, bár csökkentett sebességű autósforgalom és szélesebb lesz a járda.


Köszönjük a türelmet!


A Belvárosban élők nyugalmát elsődlegesnek tekintve mindent megteszünk annak érdekében, hogy a fejlesztéssel járó környezetterhelést a lehető legkisebb mértékre csökkentsük. A munkálatok ideje alatt szíves türelmét és megértését kérjük. Bízunk benne, hogy az újabb közterület-szépítéssel az Ön és családja megelégedésére is szolgálunk.


Amennyiben a beruházással kapcsolatban kérdése lenne, kérjük, jelezze a bejelentes@blvf.hu e-mail-címen vagy a +36 1 428 0425-ös telefonszámon.


Budapest, 2023. február 14.
Tisztelettel: Belváros-Lipótváros Városfejlesztő Kft.

 

1051 BUDAPEST, NÁDOR U. 36. · TEL: 1 428 0425 ∙ FAX: 1 428 0426 ∙ INFO@BLVF.HUWWW.BLVF.HU