Jeneiné Dr. Rubovszky Csilla Ph.D. profilképe

Jeneiné Dr. Rubovszky Csilla Ph.D.

Egyéni kéviselő | 2. Választókerület | Fidesz-KDNP

Belvárosi, értelmiségi családból származom, édesapám ügyvéd, politikus, haláláig a KDNP országgyűlési képviselője volt. Férjem mérnök-közgazdász, Dorka lányunk középiskolai tanuló. Tanulmányaimat az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán „summa cum laude” minősítéssel végeztem, majd Münchenben tanultam a jogi karon. Politikai pályafutásomat 1998-ban kezdtem, azóta egyéni önkormányzati képviselő vagyok a 2. számú választókörzetben. 1999-ben tettem le az ügyvédi szakvizsgát, főállásban ügyvédként dolgozok. 2006 óta látom el a szociális és egészségügyi ügyekért felelős társadalmi megbízatású alpolgármesteri feladatokat.
2013-ban szereztem meg második diplomámat az ELTE Társadalomtudományi Karának szociálpolitika mesterképzésén, kitüntetéssel, majd 2017-ben PhD fokozatot szereztem. Belvárosban dolgoztam ki a később országossá váló, az idősek önálló életvitelét segítő infokommunikációs programot.

Elkötelezett vagyok a gyermekes családok iránt, az elmúlt két évtizedben komoly eredményeket értem el a gyermekek ingyenes védőoltásának bevezetésével. Egyik kidolgozója voltam a Mérleg utcában létrejött Belvárosi Közösségi Térnek, amely szolgáltatásaival már a várandósság kezdetétől mindvégig a családok mellett áll, és széleskörű programkínálatával várja 0-99 éves korig a belvárosiakat.
Kiemelt figyelmet fordítok választókörzetemre, ahol az elmúlt ciklusban a Magyar utca is megújult és ezzel a teljes 2. számú körzet egy 21. századi európai nagyvároshoz méltó megjelenést kapott.

Önkormányzati képviselőként fontosnak tartom, hogy a helyi közösségek problémáinak megoldása ne akadjon el a bürokrácia útvesztőiben, az önkormányzat problémamegoldó szervezet legyen, én pedig feladatomból adódóan hatékony kapocs a hivatal és a választópolgárok között.


Elérhetőség

Telefon 872-7203
E-mail cím rubovszky.csilla@belvaros-lipotvaros.hu

Fogadóóra

Előzetes bejelentkezés alapján.