Felhívás nyugdíjas pedagógusoknak

Felhívás nyugdíjas pedagógusoknak

2023.02.03. 13:31:40

A felsőoktatási intézmények minden évben – kérelem alapján - díszoklevelet adományoznak azoknak a pedagógusoknak, akik óvónői, tanítói és/vagy tanári diplomájukat 50 (arany), 60 (gyémánt), 65 (vas) vagy 70 (rubin) évvel ezelőtt szerezték, és akik az oklevél megszerzésétől számított – legalább – 30 évet pedagóguspályán töltöttek.


Az érintetteket a polgármester ünnepségen látja vendégül.

A díszoklevél iránti kérelmet azok a nyugdíjas pedagógusok nyújthatják be postai úton a Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. Kerület Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának 1051 Budapest, Erzsébet tér 4. szám alatti címére, vagy a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán (1051 Budapest, Erzsébet tér 5.), akik kerületünkben élnek, illetve itt dolgoztak.

 

A kérelem benyújtásának határideje: 2023. március 06.

 

Benyújtandó iratok:

Aranydiploma igénylése esetén:

- Munkakönyv,

- Eredeti diploma,

- Kérelem díszoklevélhez nyomtatvány,

- Rövid önéletrajz

Gyémánt-, Vas és Rubindiploma igénylése esetén:

- Kérelem díszoklevélhez nyomtatvány,

- Előző díszoklevél

- Rövid önéletrajz

 

Felhívjuk a szíves figyelmüket arra, hogy a „Kérelem díszoklevélhez” nyomtatvány az önkormányzat honlapjáról (www.belvaros-lipotvaros.hu) letölthető, illetve az Ügyfélszolgálati Irodában (1051 Budapest, Erzsébet tér 5.) beszerezhető. A kérelmet több intézmény esetében az általuk kiadott nyomtatványon kell benyújtani. Ezek a nyomtatványok is elérhetőek a megadott helyeken.

További információ kérhető a Polgármesteri Hivatal Népjóléti Osztályától a 872-7453-as telefonszámon.

Az Adatkezelési tájékoztató a fent hivatkozott honlapon található. Ezen felül további felvilágosítással az Önkormányzat adatvédelmi tisztviselője tud szolgálni. 

 

Díszoklevél igénylő kérelmek, adatlapok intézményenként: