Dr. Balla Valéria profilképe

Dr. Balla Valéria

Egyéni kéviselő | 4. Választókerület | Fidesz-KDNP

Az Egyetem téri ELTE-n végeztem el a politikatudományi, majd a jogi képzést. 2008 óta dolgozom az V. kerületi Önkormányzat Polgármesteri Hivatalában, 2014-től alpolgármesterként segítem a belvárosiakért végzett munkát. 2018 óta a 4-es számú egyéni választókerület egyéni képviselője is vagyok. A köz szolgálata, a fejlesztés, az alkotás természetes módon vált az életem részévé, és ezt a munkám során is igyekszem érvényre juttatni.

Feladataim közül kiemelkedik a költségvetés megalkotása, ami a Belvárosban kialakított és folyamatosan továbbfejlesztett, széles támogatási rendszer garanciája. Ezen a munkán alapszik a fűtéstámogatás, a babakötvény, a BKK bérlet, az iskolai füzetcsomag, a védőoltások, az MR- vagy CT-vizsgálat, az Erzsébet-utalvány biztosítása, amelyek mind-mind nagy segítséget jelentenek az itt lakók számára.

Azon dolgozom, hogy Belváros gyönyörű épített környezete visszakaphassa régi fényét, amely nemcsak a közterületek felújítását, hanem a társasházak megújítását is jelenti. Így újult meg körzetemben a Kamermayer tér, a Városház utca és a Pilvax köz is, tavaly ősztől pedig a Vörösmarty-, a Podmaniczky- és a József nádor teret is újra birtokba vehetik a lakók. A természet- és a növények szeretete munkámban mindig arra sarkall, hogy a belvárosi zöldterületek aránya növekedjen, a meglévő parkok pedig még szebbek legyenek.
Az északi Váci utca környékén élők érdekében sok munkát fektetek abba, hogy több takarítással, fokozott felügyeleti jelenléttel, valamint a körzeti megbízott intézkedéseivel élhetőbbé váljon ez a lakóövezet.

Önkormányzati képviselőként fontosnak tartom, hogy a helyi közösségek problémáinak megoldása ne akadjon el a bürokrácia útvesztőiben, az önkormányzat problémamegoldó szervezet legyen, én pedig feladatomból adódóan hatékony kapocs a hivatal és a választópolgárok között.


Elérhetőség

Telefon 872-7777
E-mail cím balla.valeria@belvaros-lipotvaros.hu